Roba iz BiH u Hrvatsku samo na dva prelaza

Bez autora
Aug 04 2011

Hrvatska je pokazala svu svoju neprincipijelnost prema BiH donošenjem jednostrane odluke, kojom je sa EU usaglasila da se roba biljnog i životinjskog porijekla iz BiH uvozi na dva granična prelaza - Doljani i Gradiška. Ta se neprincipijelnost ogleda u tome da je na granici sa BiH, dužine 1.001 kilometar, moguć uvoz proizvoda na samo dva granična prelaza, a s druge strane, na granici Hrvatske prema Sloveniji i Mađarskoj dužine 860 kilometara - ima devet graničnih prelaza za protok robe.

Roba iz BiH u Hrvatsku samo na dva prelazaHrvatska je pokazala svu svoju neprincipijelnost prema BiH donošenjem jednostrane odluke, kojom je sa EU usaglasila da se roba biljnog i životinjskog porijekla iz BiH uvozi na dva granična prelaza - Doljani i Gradiška, izjavio je ekonomski analitičar Spoljnotrgovinske komore BiH Duljko Hasić, prenijele su agencije.

On je pojasnio da se ta neprincipijelnost ogleda u tome da je na granici sa BiH, dužine 1.001 kilometar, moguć uvoz proizvoda na samo dva granična prelaza, a s druge strane, na granici Hrvatske prema Sloveniji i Mađarskoj dužine 860 kilometara - ima devet graničnih prelaza za protok robe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik